Muhteşem Bir Film: ENİGMA

Ekim 28, 2019


Süre: 1 saat 45 dakika
Yapım yılı: 2015
Yönetmen:Morten Tyldum
Oyuncular: Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Matthew Goode
Tür: Biyografi, Dram

~Resimler pinterestten alıntıdır.~
Herkese selam!
Bugün muhteşem bir filmle geldim size. Filmimizin adı Enigma .Bu film birazcık 2. Dünya savaşında İngiltere ve Almanya'nın savaşından bahsediyor.

Baş kahramanımız Alan Turing bir matematik profesörüdür. Almanya'nın her mesajda değişen gizli bir mesajlaşma şifresi vardır. İngiltere bu mesajlaşmayı bulursa bombaların nerde olduğunu ve daha bir çok önemli bilgiyi öğrenir. Daha önce bir sürü profesör bu şifreyi yani enigmayı bulmaya çalışmıştır ama çalışmaları boşa gitmiştir. En sonunda içinde Alan Turing'in de olduğu bir ekip topluyorlar ve şifreyi çözmelerini istiyorlar. Herkesin aksine Alan bu şifreyi bir makinenin çözebileceğini düşünüyor ve makine yapmaya başlıyor. Herkes Turing'e karşı çıkıyor. Ama Turing vazgeçmiyor ve makineyi yapıyor.

Filmi spoiler vermeden ancak bu kadar anlatabilirim.
Filmden etkilememi sağlayan en önemli faktör filmin gerçek bir hikayeden uyarlanmasıydı. Kahramanımız Alan bizim şuanda kullandığımız tüm akıllı aletlerin babası aslında. Filmde de biraz bahsediliyor bu.

Alan'ın bu makinesi sayesinde savaş süresi 2 yıl azalıyor ve yanlış hatırlamıyorsam 14 bin kişi ölümden kurtuluyor. Yani adam hem binlerce kişinin hayatını kurtarıyor hem de şu zamanı ön görerek icatlar ve fikirler sunuyor. Gerçekten inanılmaz.

İlginizi çektiyse Alan Turing ve Enigma hakkında daha detaylı bilgiye şuradan ulaşabilirsiniz.

Film YouTube'da alt yazılı olarak yoktu ama Türkçe dublaj izlemek isterseniz şuraya tıklayabilirsiniz. Filmi şiddetle izlemenizi öneririm.

Bu günlük de benden bu kadar. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere,
Hoşçakalın!

You Might Also Like

5 yorum

  1. Bu filmi izlemiştim. Gerçek bir hikaye olması beni de etkilemişti

    YanıtlaSil
  2. Aferin kızım hep böyle bilgilendiricifilmler izle

    YanıtlaSil
  3. evet yaaa bu enigma şifre olayı ne ilginçmiş de miiii :)

    YanıtlaSil

Popular Posts

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *