Bir küçük oda arkadaşı meselesi

Eylül 27, 2019


~Resimler pinterestten alıntıdır.~
Herkese selam!
Bugün yine iç dökmelik bir yazı paylaşmak istedim. Bu yazının konusu yeni oda arkadaşım.

Biraz oda arkadaşımdan bahsedecek olursam, adı Gizem, bizimle aynı yaşta, bizden farklı olarak bir meslek lisesine gidiyor. Yani okullarımız farklı ve tabi buna bağlı olarak okul başlangıç saatlerimiz falan da farklı.

Bunlar çok önemli detaylar değil gibi görünebilir ama önemli. Çünkü bizden yarım saat erken kalkıyor. O kadar çok ses çıkarıyor ki uyanmamak elde değil. 
Hani neyse okula geç kalıyor diyelim de gece de aynı şeyi yapıyor.

Bizim etütlerimiz var. Zorunlu olarak haftasonu hariç saat 20.00dan 21.30a kadar. Ahh bu kız her Allahın günü farklı bir şeymiş gibi "Etüt var" dediğimizde "Ne etütü?" gibi tepkiler veriyor. Akşam namazını biz kılarken kılmıyor etüte 5 dakika varken kılıyor, eli ayağına dolaşıyor. Buna rağmen namaz arasında bize laf yetiştirmeye çalışıyor.

Bütün gün hiçbir şey yapmayıp tüm işini gece biz uyuduktan sonraya bırakıyor. Onun sayesinde kaç kere uyandım bir bilseniz..

Ayy bir de sevgilisi var. Yüzük takacaklarmış ama çocuk bunu sürekli oyalıyor. Bunu da gelip sürekli bize anlatıyor. Kusucam artık. Gecenin bir saati yüksek sesle telefonla sevgilisiyle  konuşuyor. Uyarıyoruz ama anlamıyor. 

Bir de gerçekten hiçbir şey anlamıyor. Sürekli tekrar ediyoruz. Bir süre sonra bu da sinir bozucu oluyor. Geçen diğer oda arkadaşım Gizemi bu yüzden dövecekti neredeyse. Çok sinirlendi. Ki bence sinirlenmekte haklı. Terliklerini sürüye sürüye yürüyor, yürürken pataküte sesler geliyor resmen. Arkadaşım da "uyuyoruz sessiz ol" diye uyardı ama asla anlamadı. 1000 kere tekrar etti resmen.

Odamızda şuan sadece Gizem böyle şeyler yapıyor. Diğer yeni gelen iki arkadaşımız kendi hallerinde takılıyor zaten. Keşke Gizem de öyle olsa...

Odaya kural koyacağız yakında. Umarım onlara uyar.

Bugünlük iç dökme yazımı da bitirdiğime göre bir sonraki yazımda görüşmek üzere,

Hoşçakalın!


You Might Also Like

19 yorum

  1. Umarım ilerleyen zamanlarda aranızdaki sorunu çözersiniz. Bence oturup net bir şekilde konuşursanız sizi anlayacaktır. Birbirinize karşı hoşgörülü ve anlayışlı olmak her zaman çok önemli 🙂

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz tabiki hep ona anlayışla yaklaşıyoruz, hoşgörülü davranıyoruz ama o anlamamakta ısrar ediyor. Her gün aynı şeyleri yapıyor

      Sil
  2. Allah sabır versin Şevval :)

    YanıtlaSil
  3. Ay şu rahatsız edici insanlar... Ben de geçen bir gönderimde bu konuyla alakalı bir şey paylaşmıştım. Benim de komşularım baya sorunlu, gece uyutmuyor. Yukarıdaki dairede olsalarda (apartmanda sanki kartondan yapılmış gibi zaten) evimde tüm sesleri duyuluyor. Gecenin dördünde elektrikli süpürge açtılar daha ne olsun:D
    Umarım kısa zamanda çözersiniz çünkü seni çok iyi anlayabiliyorum... Allah sabır versin artık ne diyelim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah sana da sabır versin valla. Zor şeyler bunlar. Uyarıyorsun laftan da anlamıyolar. Zor valla

      Sil
  4. Her zaman zor insanlarla uğraşmak zorunda kalacaksın hayatta, kendini geliştirmek için güzel bir fırsat :) sabırlı ol ve yargılama inşAllah..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorumun için teşekkürler 💜 Valla kendimi böyle geliştirceksem kalsın 😂

      Sil
  5. Ahh böyle insanlar çıldırtırlar valla ama sen çıldırma sakin kal :)

    YanıtlaSil
  6. Aynı odayı paylaştığın insanların bu haliyle uğraşmak çok zor... Umarım değişir bu durum.

    YanıtlaSil
  7. Amin. Derslerimize şuanlık etkisi yok. İnşallah böyle devam eder. Yorumun için teşekkürler 💜

    YanıtlaSil
  8. heey düşüncesiz demek ki ve toplu yaşama kurallarını bilmiyor. ivit kurallar koyun ve uymasını isteyin tek tek kurallara. mecburen uyar yaa :) uymazsa başka odaya gönderirsiniz bir şekildeee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kurallara biraz uymaya başladı ama yine ses çıkarıyor, bağıra bağıra konuşuyor. Başka odaya da gönderebilir miyiz bilmiyorum. Şuanki yurt müdürümüz böyle şeylere pek sıcak bakmıyo sanırım

      Sil
  9. Böyle insanlarla uğraşmak çok zor cidden.Umarım en kısa zamanda düzelir.Benimde en çok sinirlendiğim bir şeydir uykumun bölünmesi.Hele bir de sevmediğim biriyse çıldırıyorum.

    YanıtlaSil
  10. İnsanlarla uğraşmak gerçekten zor...

    YanıtlaSil
  11. insanlar bazen çok umursamaz ve bencil oluyor. sana kolay gelsin. şikayet etseniz belki gider ha ;)
    yurt işlerini bilmiyorum ben hep evimde kaldığımdan. ama başkalarıyla aynı odada kalmak istemediğimden üniversiteyi tercihlerimde hiç şehir dışı yazmadım. şimdi de ankaradayım ailemle.
    benim de yan komşum çok gürültücü. aşırı bağırıyor kavgalar ediyor ailesiyle falan. yani ne kadar zorlandığını az da olsa anlayabilirim..

    YanıtlaSil
  12. Her zaman böyle insanlar karşımıza çıkıyor ne yazık ki

    YanıtlaSil

Popular Posts

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *