Yarına Tek Bilet Film Yorumu

Haziran 21, 2020



Film türü : Romantik Komedi
Süre : 1 saat 30 dakika
Yönetmen : Ozan Açıktan
Oyuncular : Metin Akdülger,
Dilan Çiçek Deniz
~Resimler pinterestten alıntıdır.~
Merhaba sevgili herkes! 
Berfu Yenenler izleyenler bu girişi iyi bilir:) 
Bugünkü konumuz Netflix'in ilk Türk yapımı filmi olan "Yarına tek Bilet". Eleştirmeden önce biraz konusundan bahsedeyim. 

Filmimiz bir trende geçiyor. Leyla'nın İzmire düğüne gitmesi gerekiyor ama biletini yanlışlıkla bir gün sonraya almış. Rastgele bir vagona biniyor ve yolculuğa başlıyor. 
Bindiği vagonun sahibi olan Ali'de bir süre sonra geliyor. Leyla'nın durumunu anlayınca onunla beraber yolculuk yapmaya başlıyor. İkili bu yolculukta birbirleriyle ilgili çok ilginç bilgiler ve gerçekleri öğreniyorlar. Aslında iki yabancı olmadıklarını fark ediyorlar ve yakınlaşmaya başlıyorlar. 

Filmimizin konusu aslında bu kadar. Tabii arada daha kendine çeken olaylar da oluyor. 
Filmde en çok ilgimi çeken olay sadece 2 oyuncu ve tek mekan olmasıydı. Daha önce hiç bu kadar az oyunculu film izlememiştim. Ama filmlerin sonuna doğru oyuncu sayısının artmasını isterdim (filmi izleyenler neden böyle söylediğimi anladı bence:)) 

Filmin ilk 30 dakikası  çok sıkıcıydı. Yani ben çok sıkıldım. Klasik bir Türk yaz dizisi tadındaydı. Ve bilirsiniz Türk yaz dizileri fazla ilgi görmüyor. 30. dakikadan sonra asıl film başladı diyebilirim. 
Sonunun biraz şaşırtmalı olmasını isterdim. Kargaşa dolu olması ile daha güzel bir son olabilirdi. Yani son şaşırtmalıydı bence. Çünkü şaşırtmalı sonlar daha güzel. Bunlar haricinde Metin Akdülger muhteşem oynamıştı. Adama Atiye'den sonra bir ilgim vardı zaten o ilgi daha da arttı. Dilan Çiçek Deniz için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Bence oyunculuğunu biraz daha gösterebilirdi. Bu oyunculuktan daha iyi bir oyunculuğu var. Ben o oyunculuğu görmek isterdim. Ama güzel bir ikili olmuşlar. 

Çılgın bir ikili



Yakınlaştıkları bir sahne


Bu gülüş ne be adam, kalp var bizde:) 

Benim film hakkında söyleyeceklerim bu kadardı. Bence bu film Türklerden çok yabancıların hoşuna gider. Benim filme puanım 6/10. Her şeye rağmen izlenebilecek bir film. Şans verebilirsiniz. 
Bu günlük de benden bu kadar. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere, 
Sağlıklı kalın, Hoşça kalın! 

You Might Also Like

5 yorum

  1. Duymuştum bu filmi. Bir şans vereyim

    YanıtlaSil
  2. saaaol en kısa zamanda izliyceeem :)

    YanıtlaSil
  3. Bende Metin Akdülger için izledim direkt yayınlanır yayınlanmaz ama tam bir hayal kırıklığı oldu benim için. O yüzden yorumunu girmemiştim bloga :(

    YanıtlaSil
  4. Ben kötü yorumlar gördüm ama çok merak ettim. Beğendim ben. Bol diyaloglu filmler çok kafa açıcı oluyor benim için :)

    YanıtlaSil
  5. Ben de izledim ve genel olarak katılıyorum görüşlerinize.. Kesinlikle daha farklı, beklenmedik ya da illa da bu son olacaksa daha ilgi çekici bir son olabilirdi..İki kişi ve tek mekan üzerine kurgulanmış olmasına rağmen,beklediğimden daha akıcıydı bu kısmını başarılı buldum. Ama ben de 10 üzerinden maks 5-6 diyorum.

    YanıtlaSil

Popular Posts

İletişim Formu

Ad

E-posta *

Mesaj *